Permanente make-up

Permanente make-up

Bent u het beu elke morgen uw tijd te verdoen voor de spiegel en wilt u er altijd goed en verzorgd uitzien? Dan is permanente make-up wel iets voor u.


Bekijk hier de werken van onze specialist Sofia en maak uw afspraak.

Voor afspraken en info:

 Bel/app +32497249371 of +3289700025

Permanente make-up is een soort tatoeage techniek waarbij er met een naald heel oppervlakkig het pigment in de huid wordt gebracht.

▪︎De behandelde zones zijn wenkbrauwen, ogen en lippen.

▪︎Met PMU ziet u er altijd verzorgd en opgemaakt uit. Dat bespaart natuurlijk ook heel wat tijd in de ochtend.

▪︎Ook wordt permanente make-up toegepast om kleine 'defecten' te corrigeren, zoals littekens, bleke contourloze lippen, verkeerde/verschillende vorm van de wenkbrauwen, en zo voort.

▪︎PMU blijft tussen 1,5 en 3 jaar goed, afhankelijk van het type huid en de verzorging. Het vervaagt met de tijd, maar kan verfrist worden.

Permanente make-up is een populaire behandeling. Het is fijn om altijd fris wakker te worden, geen extra tijd te besteden aan je make-up. Maar je moet wel een aantal zaken weten vooraleer je het laat doen.

▪︎PMU is eigenlijk 'semi'-permanent. Wat betekent dat het na een tijd vervaagt en om de zo veel jaar steeds verfrist moet worden om een mooi resultaat te blijven behouden.

▪︎Het is niet 100% pijnloos. Het wordt verdoofd met een zalf, maar het is geen volledige verdoving waarbij je helemaal niets voelt. Er wordt gewerkt met een naald (zoals bij een tattoeage) en je huid wordt in feite beschadigd zodat er pigment in kan worden gebracht. Over het algemeen ervaren de klanten slechts een oncomfortabel/krassend gevoel en niet zo zeer ernstige pijn. Het hangt ook natuurlijk van persoon tot persoon af.

▪︎Powderbrows 'kleuren' je huid en niet je haartjes. Als je veel te lichte haartjes hebt zou je de wenkbrauwen om de zo veel tijd moeten verven zodat het een mooi geheel vormt.

▪︎ Lippigmentatie zorgt niet voor vollere lippen en corrigeert geen ernstige asymmetrie in de vorm. Dit kan enkel met fillers. Indien je fillers hebt laten toepassen op de lippen, mag je pas na 1-2 maanden PMU laten doen.

Powderbrows is het inschaduwen van de wenkbrauwen door middel van permanente make-up. Het lijkt alsof ze degelijk met wenkrauwpoeder zijn opgemaakt.
De wenkbrauwen krijgen een mooie vorm en zien er natuurlijk en verzorgd uit.

De powderbrows kunnen strak toegpast worden met een duidelijke uitlijning of ze worden heel luchtig aangebracht waarbij de grenzen vervaagd zijn en heel natuurlijk ogen.

De vorm en de kleur worden in overeenstemming met de klant gekozen. Wanneer de klant tevreden is met de pre-draw/voortekening wordt de behandeling toegepast.

Na de eerste sessie wordt er een touch up/bijwerking ingepland. Deze is nodig om de kleur goed vast te zetten om langer van het resultaat te kunnen genieten.

De uiteindelijke powderbrows blijven tussen 1,5 en 3 jaar goed. Hierna is een opfrissing mogelijk.

PMU op de lippen kan voor meerdere effecten en doeleinden toegepast worden. Zo is er een aquarel/blush look, matte lippenstift look of kleurcorrigerende lippigmentatie.

▪︎Bij een aqarel/blush look wordt er een natuurlijke kleur lichtjes aagebracht, er zijn geen heel duidelijke grenzen, de lippen krijgen een jeugdigere uitstraling.

▪︎Matte lippenstift look heeft daarentegen wel een uitgesproken uitlijning en wordt gelijk en dicht toegepast. De kleur is feller en het lijkt alsof de klant altijd lippenstift op heeft.

▪︎Kleurcorrectie wordt toegepast wanneer er ofwel té lichte of té donkere lippen zijn van nature.

Er zijn verschillende mogelijkheden van het toepassen van PMU op de ogen.
Zo is er een deepliner, een wing eyeliner / designliner en een schadow eyeliner.

▪︎Een deepliner is een heel dun lijntje toegepast tussen de wimpers. Dit is de natuurlijkste manier van PMU op de ogen. Het brengt een accent op de wimpers en geeft diepte aan de ogen.

▪︎Wing eyeliner / designliner spreekt voor zich. Dit is een eyeliner met een wing en een strakke uitlijning.

▪︎Schadow eyeliner is een eyeliner met zachte schaduw erbij. Het geeft een meer opgemaakt effect. Er wordt eerst een dunne eyeliner in het zwart gedaan en daarna de schaduw opgelegd. De schaduw kan in grijs, bruin of andere kleuren toegepast worden.

Op de ogen blijft PMU het langst, je kan tussen 2 tot 5 jaar eraan plezier hebben. Opfrissen is altijd mogelijk.

Permanente make-up wordt uitgevoerd doormiddel van een tatoeëerapparaat. Er wordt met een naald pigment in de huid gebracht. Gezien de bovenste laag van de lederhuid (dermis) beschadigd wordt, is de behandeling degelijk voelbaar.

Ondanks de verdoving is het niet geheel pijnloos.
We gebruiken een zalf en een gel op basis van lidocaïne en epinefrine (adrenaline). Deze zorgt voor een verdovend gevoel maar het is niet gelijk aan een volledige verdoving zoals bv bij een tandarts wanneer je niks meer voelt.

Over het algemeen ervaren de klanten slechts een oncomfortabel/krassend gevoel en niet zo zeer ernstige pijn. Het hangt ook natuurlijk van persoon tot persoon af.

Waarom gebruiken we niet een sterkere verdovingszalf?

Hoe sterker de verdoving, hoe harder de huid wordt en dus kan de naald er niet goed doorheen.
Helaas werkt een sterke verdoving averechts voor het resultaat van de behandeling. Op een harde huid is de pmu specialist langer aan het werk waardoor er een fellere beschadiging plaatsvindt en het pigment hoogstwaarschijnlijk niet diep genoeg in de huid komt.

Opgelet: indien je allergisch bent voor lidocaine of adrenaline mag je zeker geen verdoving krijgen tijdens de behandeling!

Bij het plaatsen van permanente make-up wordt de huid geperforeerd met een naald. Met andere woorden wordt de huid beschadigd om het pigment er in te brengen.

Als de huid er rood/gezwollen uitziet na de behandeling is dat een natuurlijke reactie van ons lichaam om de 'wondjes' zo snel mogelijk dicht te krijgen.

Deze zwelling trekt in de loop van een paar uur weer weg, dus hoef je je er geen zorgen over te maken.

Dit is trouwens ook waarom de powderbrows er breder uitzien meteen na de behandeling en met het genezen dunner worden, evenals de eyeliner.

Het is belangrijk om goed te zorgen voor je permanente make-up na de behandeling.

Hoe beter het geneest, des te beter het resultaat.

Er zijn richtlijnen waar je je aan moet houden:

▪︎Eerste 3-4 dagen: smeer 3x per dag een dun laagje zalf op die je meekrijgt van je specialist. De zalf mag gebruikt worden zolang er een trekkerig/oncomfortabel gevoel is op de behandelde zone. LET OP je mag het niet te dik opsmeren!

▪︎Gebruik lauw warm/koel water bij het wassen van je gezicht en dep voorzichtig de behandelde zone droog.

▪︎Om restjes van de zalf af te spoelen mag je voorzichtig met anti-bacteriële zeep je pmu wassen. NIET wrijven/schuren, gebruik je vingertoppen en maak 'aaiende' bewegingen.

▪︎Eerste 10 dagen: geen sauna, zonnebank, hete douche, zwemmen (pmu mag niet langdurig nat worden of blootgesteld worden aan de UV stralen)

▪︎Als er kostjes ontstaan mag je ze ABSOLUUT NIET zelf afhalen. Zo kan je het pigment mee aftrekken en krijg je vlekkerig resultaat.

▪︎Tussen 3 tot 6 maanden gebruik je het best een beschermende factor (SPF 30/50) op de PMU zo voorkom je verkleuring door de UV stralen en blijft je permanente make-up langer mooi.

Het krijgen van korstjes op je wenkbrauwen, lippen of ogen na het plaatsen van permanente make-up hoort bij het genezingsproces.

De beschadigde huid heeft tijd nodig om te genezen en hierdoor worden er korstjes gevormd.

Het is belangrijk om ze NIET zelf af te trekken! Zo kan je nieuwe wondjes creëeren en daarmee het onderliggende pigment beschadigen.

Om de kleur zo mooi mogelijk te laten genezen moet je de kortjes laten afvallen op een natuurlijke manier.

Smeer een verzorgende zalf op je pmu (die je mee krijgt van de specialist) zolang je de korstjes hebt.

Ongeveer 1 op de 3 mensen hebben wel eens last van een koortslip. Dit is een vervelend herpes-virusje dat nooit meer volledig uit je lichaam verdwijnt.
Het komt voor bij een verlaagd immuunsysteem of bij een beschadiging van de huidlaag.

Tijdens de PMU behandeling wordt de bovenste huidlaag beschadigd en wordt het virus 'ontwaakt'.
Als je het virus NOOIT hebt gehad, dan ga je er normaal geen last van hebben. Maar als je ook maar 1 keer in je leven een koortslip had dan is de kans heel groot dat je na lippigmentatie ook blaasjes gaat krijgen.

Hoe kan je dit voorkomen of de kans erop verkleinen?
▪︎Je huisarts raadplegen (vóór de behandeling). Hem/haar vertellen dat je lippigmentatie gaat laten doen en vragen om een voorschrift tegen herpes.
Dat zijn meestal pilletjes die het virus onderdrukken. Deze dien je de dag van de behandeling in te nemen en 2 tot 3 dagen erna.

▪︎Krijg je preventief geen voorschrift, dan kan je een zalf halen bij de apotheek tegen koortslip en deze de dag van de behandeling en opeenvolgende 2-3 dagen smeren.

▪︎Als de zalf niet helpt en je voelt een blaasje opkomen, maak meteen een afspraak bij je huisarts. Eenmaal het virus zichtbaar is, krijg je het voorschrift wel voor de pillen.

Wat zijn de gevolgen van koortslip(uitbraak) na de lippigmentatie?
▪︎Eerst en vooral een heel onaangenaam gevoel en geen fijn zicht

▪︎De kans bestaat dat het pigment wegvalt op de plekken waar er koortsblaasjes zijn ontstaan. Dat is niet altijd zo, maar helaas komt het wel eens voor.

Het kan zijn dat na een tijdje uw wenkbrauwen gaan verkleuren en een koelere/grijze tint krijgen.
Dat komt omdat het pigment iets dieper in de huid zakt en er meer huidlagen het gaan 'bedekken'.

Gelukkig kunnen we daar iets aan doen!

In geval van verkleuring wordt er kleurcorrectie gedaan. Hierbij wordt een warme tint erover gezet om de grijze tint te neutraliseren.

Kleurcorrectie kan ook bij andere soorten verkleuringen toegepast worden.