Cryolipolyse

Cryolipolyse

Cryolipolyse is een behandeling om het figuur te corrigeren en is zeer geschikt om de ‘moeilijke’ pondjes en kilo’s kwijt te raken. Afvallen met Cryolipolyse kan een oplossing bieden wanneer u af wilt van vet op bijvoorbeeld buik, billen en benen dat met sporten of een dieet maar niet wil verdwijnen. De afgebroken vetcellen worden langzaam en in kleine hoeveelheden door het lichaam zelf afgevoerd. Hierdoor heeft de huid voldoende tijd om zich aan de nieuwe lichaamsvormen aan te passen. De huid verslapt daarom niet, maar voelt juist steviger aan dan voorheen

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse wordt ook wel vet bevriezen of vetcellen bevriezen genoemd.

De Cryolipolyse vermindert plaatselijke vetophopingen door vetcellen in het lichaam af te breken, met blootstelling aan koeling. We bevriezen uw vetcellen tot -10 graden om ze achteraf biologisch te laten wegvloeien uit uw lichaam. Cryolipolyse pakt zo de vetcellen selectief aan zonder het omringend weefsel te beschadigen. Het breekt de vetcellen af en het lichaam voert deze op natuurlijke wijze af. 


Bevriezen van vetcellen

Lichaamsvet bestaat uit verschillende lagen. De dikte van de onderhuidse laag kan verminderen door onder meer gezonde voeding en lichaamsbeweging. De bovenste laag is echter hardnekkig omdat deze nauwelijks wordt doorbloed. Het is bekend dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Daardoor kunnen deze vetcellen tijdens een cryo-behandeling worden aangepakt; natuurlijk zonder daarbij omringend weefsel te beschadigen. U ondergaat dan ook een volledig veilige behandeling en hoeft zich geen zorgen te maken om gezondheidsrisico’s. Cryolipolyse kan een oplossing bieden wanneer u wilt afvallen of af wilt van vet op bijvoorbeeld buik, billen en benen die met sporten of een dieet maar niet willen verdwijnen.


Cryolipolyse is niet bedoeld om af te vallen maar is bedoeld om de contouren van het lichaam te verbeteren door plaatselijke vetophopingen aan te pakken.De behandeling is dus niet geschikt om overgewicht te behandelen. Juist mensen die ondanks intensieve sportbeoefening bijvoorbeeld hun ‘love handles’ niet wegkrijgen kunnen veel baat hebben bij behandeling door middel van cryolipolyse. Wanneer deze probleemzones ondanks diëten en sporten en het daarbij optredende gewichtsverlies niet willen slinken komt u in aanmerking voor cryolipolyse.

Cryolipolyse is erop gericht om plaatselijk vet aan te pakken en daarmee het figuur te corrigeren. Het is echter geen methode om veel gewicht te verliezen of obesitas aan te pakken. De behandeling geeft het beste resultaat bij personen met een normaal gewicht en een gezond BMI. Bij (zwaar) overgewicht is het noodzakelijk om eerst gewicht te verliezen door middel van een gezond dieet en voldoende beweging.

Cryolipolyse is absoluut niet gevaarlijk of schadelijk voor het lichaam. De behandeling is er enkel op gericht om de bovenste laag vetcellen af te koelen tot een temperatuur van 10 graden. Het lichaam zorgt vervolgens zelf voor de afbraak en afvoer van de vetcellen. De behandeling is uitwendig en niet-operatief (in tegenstelling tot liposuctie); er wordt dus niet gesneden en er is ook geen kans op ontstekingen of infecties.

Een cryolipolyse behandeling is niet pijnlijk. In het begin kan de temperatuur even onwennig aanvoelen, maar na enkele minuten is het koude gevoel verdwenen. De meeste cliënten ervaren de behandeling echter als comfortabel en ontspannend. U kunt na uw cryolipolyse pijnloos door met uw dagelijkse gang van zaken.

Cryolipolysis is een non-invasieve behandeling die met koeling vet bevriest. Het werkt veilig, pijnloos en er is geen anesthesie of incisie nodig. Koeling van het vetweefsel zorgt ervoor dat vetcellen afgebroken worden (lipolyse). Tenslotte worden de vetcellen op natuurlijke wijze door ons lichaam (het lymfestelsel) afgevoerd.

Elke lichaamszone met ongewenste vetophoping kan door middel van cryolipolyse behandeld worden.


• bovenbenen binnenzijde

• bovenbenen buitenzijde

• zadeltassen

• buik

• maagstreek

• taille

• rug

• love handles

• billen

• knieën

• bovenarmen

Het benodigde aantal behandeling is afhankelijk van het volume van de te behandelen zone. Voor het beste resultaat zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Er zitten 6 weken tussen de behandeling.


Tips en advies voor na uw Cryolipolyse-behandeling


  • Drink minimaal 2 liter water per dag
  • Zorg voor dagelijkse beweging (minimaal 30 minuten per dag wandelen)
  • Volg een gezonde levenswijze met gevarieerde en gezonde voeding
  • De tweede ofvolgende behandeling pas uitvoeren na een rusttijd van acht weken. Wel kunt u een behandeling ondergaan voor andere zones van uw lichaam.

 

Van een behandeling vet laten bevriezen hoef je niet echt te revalideren, maar de koude temperatuur kan wat irritatie opleveren en onaangenaam aanvoelen. Door de lage temperatuur kan je huid plaatselijk gevoelloos worden, of je kan tintelingen ervaren. Hoe minder vet je hebt, hoe onaangenamer het gevoel kan zijn.

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Na een paar dagen zien sommige mensen blauwe plekken ontstaan. U mag het behandelde gebied 4 weken niet blootstellen aan directe UV straling. Tijdens een behandeling met Cryolipolyse wordt er een proces in gang gezet dat de vetcellen op bepaalde plekken in uw lichaam afbreekt. Het resultaat is niet meteen zichtbaar. Na 12 weken kan je pas zien wat het definitieve resultaat is van de behandeling. Bij cryolipolyse zult u even geduld moeten hebben.